Toyuq ləvəngi

  • Share
  • CevherShare
  • Share
Toyuq-l əd, qoz ləpəsi-150 q, baş soğan-5 əd orta irilikdə, axta zoğal-25 q və ya turş gavalı qurusu-40 q, kişmiş-50 q, alça turşusu-1 x.q, duz, istiot.
Baş soğan təmizlənib ətçəkən maşından və ya iridişli sürtgəcdən keçirilir, ikiqat tənzifdən sıxılıb suyu aynlır. Soğana ət maşınından keçirilmiş qoz ləpəsi, isladılıb xırda doğranmış zoğal axtası və ya gavalı qurusu (lavaşana da qatmaq olar) və kişmiş qatılaraq qiymə (ləvəngi) hazırlanır. Toyuğu təmizləyib yuduqdan sonra onu istiotlayır, duzlayır, alça turşusu ilə içəri və bayır tərəfıni turşulayıb içərisinə ləvəngi yığırlar. İçi doldurulmuş toyuğu qızdırıcı şkafda (duxovkada) hər iki üzü qızarana qədər bişirirlər. Süfrəyə verdikdə göyərti, xiyar və limon dilimləri ilə bəzəmək olar. Qaşqaldağı, qazı və ördəyi də bu üsulla bişirmək olar.

MİLLİ MƏTBƏXİMİZ quru xörəklər quş ətindən və yumurtadan hazırlanan , ,



Related Listing

  • Şarlotka

    Şarlotka

    Lazım olan ərzaqlar:4 yumurta,1 stəkan şəkər tozu,1 stəkan un(mən kakao da əlavə etdim),1 ...

    11 ətraflı

  • brauni

    brauni

    Lazım olan ərzaqlar:200 qr tünd şokolad,170 qr kərə yağı,otaq temperaturunda 4 yumurta,300 ...

    11 ətraflı

  • Pendirli perajki

    Pendirli perajki

    Lazım olan ərzaqlar:3.5 stəkan un,qabartma tozu,1 çay qaşığı duz,1 yumurta ağı,1 stəkan ...

    11 ətraflı

11 Rəy

  1. tamella, 9 ils əvvəl

    internal_server_error <![CDATA[WordPress &rsaquo; Error]]> 500