Bakı paxlavası

  • Share
  • CevherShare
  • Share

Əla növ buğda unu – 240 q, ərinmiş yağ – 60 q, üzlü süd – 80 q, yumurta – 1 əd., maya – 8 q, təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi – 200 q, şəkər – 200 q, zəfəran – 0,4 q, vanilin – 0,2 q, bal – 20 q.

Xəmirin yoğrulması və için hazırlanması şəkərburada olduğu kimidir. Xəmir 0,5 mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibinə yağ sürtülür və xəmir qatı sərilib üstünə 3-4 mmqalınlığında iç tökülür. İçliyin üstünə ikinci xəmir qatı salınır, yağ sürtülüb yenidən içlik tökülür və bu qayda 8-10 qata qədər davam etdirilir. Sonra paxlava 10×4 sm ölçüdə romb şəklində kəsilir, üst qatına zə`fəran şirəsi qatılmış yumurta sarısı çəkilir. Hər paxlavanın ortasına yarım ləpə və yaxud püstə qoyulur. Paxlavanı 180-200 C –də 35-40 dəq. bişirirlər. Hazır olmağa 15 dəqiqə qalmış üstünə şərbət və yaxud bal tökülür.

çörək məmulları MİLLİ MƏTBƏXİMİZ ,



Related Listing

2 Rəy

  1. ayten, 10 ils əvvəl

    internal_server_error <![CDATA[WordPress &rsaquo; Error]]> 500