Alma piroqu

  • Share
  • CevherShare
  • Share

Xəmiri üçün:yumurtanın sarısı 2ədəd,kərə yağı 150 q,şəkər tozu 150 q,xama 100 q,bir çimdik duz,qabartma tozu,350-400 qr un.

400-500 q turşməzə alma

Bize: 2 ədəd yumurtanın ağı, şəkər tozu 150 qr vanil.

Xəmiri hazirladıqdan sonra 1/4 hissəsini dondurucuya qoyun bərkiyənə kimi.Qalan xəmiri diametri 24-26 sm-lik bir qaba yerləşdirin.Xəmiri qabın biraz kənarlarına qədər qaldırın.Soyuducuya təxminən 30 deq qoyun.

Bu arada almaları sürtgəcdən keçirin.Yumurtanın ağını bərkiyənə qədər çalın,sonra şəkər tozunu yavaş-yavaş əlavə edərək çalmağa davam edin.Xəmiri soyuducudan çıxarın,üzərinə almanı(suludursa suyunu sıxın)və sonra yumurta ağını əlavə edin.Sonda buzxanada olan xəmiri sürtgəcdən yumurta ağının üzərinə keçirin.

Öncədən isidilmiş sobada 30-40 deq ərzində 180 dərəcədə bişirin.

MİLLİ MƏTBƏXİMİZ şirin xörəklər və şirniyyatlar un və yarmadan hazırlananlar yarma və undan hazırlananlar ,



Related Listing

  • Şarlotka

    Şarlotka

    Lazım olan ərzaqlar:4 yumurta,1 stəkan şəkər tozu,1 stəkan un(mən kakao da əlavə etdim),1 ...

    7 ətraflı

  • brauni

    brauni

    Lazım olan ərzaqlar:200 qr tünd şokolad,170 qr kərə yağı,otaq temperaturunda 4 yumurta,300 ...

    7 ətraflı

  • Pendirli perajki

    Pendirli perajki

    Lazım olan ərzaqlar:3.5 stəkan un,qabartma tozu,1 çay qaşığı duz,1 yumurta ağı,1 stəkan ...

    7 ətraflı

7 Rəy

  1. Сластёна, 8 ils əvvəl

    internal_server_error <![CDATA[WordPress &rsaquo; Error]]> 500