Zəfəranlı Bulyon

  • Share
  • CevherShare
  • Share

Qoyun və ya mal ətinin sümüyü – 500 q, baş soğan – 40 q, yerkökü – 40 q, cəfəri kökü – 20 q, keşniş və ya şüyüd – 20 q,  zəfəran – 0,4 q, duz.

Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qarışdırılır. Kəfi və üzərindəki yağı arabir yığılır və coşqun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir. Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra süzülüb, zəfəran şirəsi vurulur.

Bulyonu ətdən də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir.

duru xörəklər MİLLİ MƏTBƏXİMİZ ,



Related Listing

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR