Umac

  • Share
  • CevherShare
  • Share
Un-1,5 st, ərinmiş yağ-5 x.q, yumurta-2 əd, orta irilikdə soğan-2 əd, zəfəran-0,2 q, hər pay üçün bir çimdik duz, nanə, istiot.

Unun üstünə duzlu suda çalınmış yumurta çilənir və un ovuşdurulur. Bu zaman xırda xəmir qınntılan almır. Ərinmiş yağda qızardılmış soğan suda qaynadılır. Xəmir qırıntıları ələkdə silkələnib artıq undan azad edilir və qaynar bulyona tökülərək arası kəsilmədən qarışdırıhr, hazır olana yaxın zəfəran vurulur.

Umac pəhriz xörəyi hesab edilir, az miqdarda bişirilib tezliklə süfrəyə verilir və yeyildikdə üstünə nanə səpilir.

duru xörəklər isti-isti MİLLİ MƏTBƏXİMİZ yarma və undan hazırlananlar ,



Related Listing

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR