Tikə kabab

  • Share
  • CevherShare
  • Share

Qoyun əti – 1,3 kq, baş soğan – 250 q,  göy soğan – 150 q, cəfəri və reyhan – 40 q, sumağ – 10 q vəya narşərab – 20 q, duz, istiot.

Qoyun ətinin bud və ya bel hissəsindən 35-40 q-lıq tikələr kəsib duz və istiot vurulur, şişə çəkilir və manqalda bişirilir. Bəzən, yuxarıda göstəri­lən qayda ilə basdırma hazırlanır. Kabab hazır olan kimi stola verilməli­dir. Tikekababın yanında halqavari doğranmış soğan, göy soğan, ayrıca qabda sumağ və ya narşərab, istiot və duz verilir. Yay vaxtı hər paya şişdə bişirilmiş 100 q pomidor qoyulur. Tikə kababla birlikdə quyruq kababı da verilə bilər.

isti-isti kabablar MİLLİ MƏTBƏXİMİZ quru xörəklər ,



Related Listing

  • Kələmli Dovğa

    Kələmli Dovğa

    Qatıq-800 q, xama-200 q, yumurta-1 əd, un-1 x.q, düyü 2 x.q, göy soğan-1 dəstə, keşniş-1 ...

    4 ətraflı

  • Umac

    Umac

    Un-1,5 st, ərinmiş yağ-5 x.q, yumurta-2 əd, orta irilikdə soğan-2 əd, zəfəran-0,2 q, hər ...

    4 ətraflı

  • Ətli sulu xingal

    Ətli sulu xingal

    Qoyun əti-600 q, 1-ci növ buğda unu-160 q, yumurta-1 əd, noxud-100 q, ərinmiş yağ-100 q, ...

    4 ətraflı

4 Rəy

  1. meryem eliyeva, 4 ils əvvəl

    cox sagolun . birde birsey sorusum manqalda kozu nece hazirlayirlar? xayis edirem cavab verin.

    Münasibətiniz: Thumb up 3 Thumb down 0

       -   Reply
    • Qurman, 4 ils əvvəl

      Salam, odun qalayıb yandırsanız köz alınır nəticədə.

      Münasibətiniz: Thumb up 1 Thumb down 0

         -   Reply

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR