Soğan bozbaşı

  • Share
  • CevherShare
  • Share
Kərə yağı-100 q, kartof-600 q, baş soğan-400 q, şabalıd-80 q, albuxara və ya alça qurusu-60 q, yumurta-1 ədəd, keşniş-60 q, zəfəran və ya sarıkök-0,2 q, duz, istiot.
Baş soğan halqavari doğranır və yağda qızardılır. Kartof kub şəklində doğranır, suda və ya bulyonda bişirilir. Ona qabaqcadan pörtülüb təmizlənmiş şabalıd və albuxara qatılır. Xörəyin hazır olmasma 10 dəq qalmış kərə yağında qızardılmış soğan, ədviyyat qatdır və yumurta çalnıb xörəyə az-az əlavə etməklə yaxşı qarışdırılaraq bişirilir. Süfrəyə verdikdə xörəyin üstünə narın doğranmış göyərti səpilir. Xörəyin hər payına yay vaxtı 30 q pomidor əlavə edilə bilər.

duru xörəklər MİLLİ MƏTBƏXİMİZ tərəvəz və göyərti şorbaları , ,



Related Listing

1 Rəy

  1. leyli, 4 ils əvvəl

    sogan bozbashi bash alladmaq ucun yemek adi vermek olar amma gelin etiraf edek ki etsiz ne bozbash?ama ac vaxti olanda dashdan da bozbash adama etli bozbash olur

    Münasibətiniz: Thumb up 0 Thumb down 0

       -   Reply

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR