Girs (Şəkisayağı Gürzə)

  • Share
  • CevherShare
  • Share
Qoyun əti-800 q, quyruq-100 q, orta irilikdə baş soğan-2-3 baş, buğda unu-2 st, al-ça məti-100 q, sarımsaq-4-5 diş, keşniş-100 qvəyal dəstə, duz, istiot.
Qoyun əti sümükdən aynlır, quyruq və soğanla ətçəkən maşmdan keçirilir, istiot və duz vurulub qiymə hazırlanır. Ətə bir qədər keşniş qatılır. Buğda unundan bərk xəmir yoğralur, 20 dəq istirahətə qoyulur, kündələnir.  Sonra 1-2 mm qalınlığında yayılır və bundan diametri 5 sm ölçüdə dairələr kəsilir (nazik stəkanın ağzı ilə də kəsmək olar). Sonra xəmir dairələrinin içə-risinə 4-5 q çiy ət qiyməsi qoyulub bir ucu açıq qalmaq şərtilə xüsusi qaydada bükülür.

Hazırlanmış girs suda və ya ətin sümüklərindən hazırlanmış bulyonda bişirilir. Süfrəyə bulyonu ilə birlikdə duru xəmir xörəyi kimi verilir. Yanına döyülmüş sanmsaq, alça məti və xırda doğranmış keşniş qoyulur. Alça məti əvəzinə lavaşanadan da istifadə edilə bilər. Yay vaxtı təzə alça turşusu verilir və üstünə keşnişlə birlikdə qızılgül ləçəkləri də doğranır.

duru xörəklər MİLLİ MƏTBƏXİMİZ yarma və undan hazırlananlar ,



Related Listing

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR