Ətli sulu xingal

  • Share
  • CevherShare
  • Share
Qoyun əti-600 q, 1-ci növ buğda unu-160 q, yumurta-1 əd, noxud-100 q, ərinmiş yağ-100 q, baş soğan-100 q, üzüm sirkəsi-40 q, keşniş və şüyüd-40 q və ya quru nanə-4 q, duz, istiot.

Ətin döş, kürək və ya bel hissəsi kəsilib bişirilir və sümükdən ayrılır. Əvəlcədən 3-4 saat isladılmış noxud ayrıca bişirilib bulyona qatılır. Una yumurta və su qatılaraq xəmir yoğrulur. 1 mm qalmlığmda yayılır və 2×3 sm ölçüdə kəsilib qaynayan bulyonda bişirilir. Hazır olana yaxın üzərinə ərinmiş yağda qızardılmış soğan, xırda doğranmış göyərti qatılır. Süfrəyə verildikdə üstünə quru nanə səpilir, yanına ауrıса

sirkə və ya alça məti qoyulur.

duru xörəklər isti-isti MİLLİ MƏTBƏXİMİZ yarma və undan hazırlananlar ,



Related Listing

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR