Bozbaş

  • Share
  • CevherShare
  • Share

Qoyun əti-600 q, kərə yağı-60 q, noxud-120 q, kartof-400 q, baş soğan-100 q, tomat-püre-60 q, yaxud pomidor-160 q, nanə qurusu-0,4 q, duz, istiot.

Bozbaş üçün qoyun ətinin döş və kürək hissəsindən hər paya 50-80 q-lıq 2-3 tikə götürülür. Noxud 4-5 saat əvvəl isladılır. Ət suya salınıb qaynayana qədər qızdırılır, kəfi yığılır. Noxud əlavə edilib 1,5-2 saat bişirilir. Xörəyin hazır olma-sına 20-25 dəq qalmış ona doğranmış kartof və kərə yağında qızardılmış soğan və tomat-püre qatılıb hazır vəziyyətə çatdırılır. Tomat-püre əvəzinə bozbaşın hər payına 30-40 q pomidor qatıla bilər.
Süfrəyə verilərkən bozbaşın üstünə nanə qurusu və ya keşniş səpilir.

duru xörəklər MİLLİ MƏTBƏXİMİZ ,



Related Listing

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR