Bakı paxlavası

  • Share
  • CevherShare
  • Share

Əla növ buğda unu – 240 q, ərinmiş yağ – 60 q, üzlü süd – 80 q, yumurta – 1 əd., maya – 8 q, təmizlənmiş badam və ya qoz ləpəsi – 200 q, şəkər – 200 q, zəfəran – 0,4 q, vanilin – 0,2 q, bal – 20 q.

Xəmirin yoğrulması və için hazırlanması şəkərburada olduğu kimidir. Xəmir 0,5 mm qalınlığında yayılır. Tavanın dibinə yağ sürtülür və xəmir qatı sərilib üstünə 3-4 mmqalınlığında iç tökülür. İçliyin üstünə ikinci xəmir qatı salınır, yağ sürtülüb yenidən içlik tökülür və bu qayda 8-10 qata qədər davam etdirilir. Sonra paxlava 10×4 sm ölçüdə romb şəklində kəsilir, üst qatına zə`fəran şirəsi qatılmış yumurta sarısı çəkilir. Hər paxlavanın ortasına yarım ləpə və yaxud püstə qoyulur. Paxlavanı 180-200 C –də 35-40 dəq. bişirirlər. Hazır olmağa 15 dəqiqə qalmış üstünə şərbət və yaxud bal tökülür.

çörək məmulları MİLLİ MƏTBƏXİMİZ ,



Related Listing

2 Rəy

  1. ayten, 7 ils əvvəl

    paxlavanin serbetini nece hazirlayirlar

    Çox bəyənilib, Münasibətiniz:: Thumb up 14 Thumb down 8

       -   Reply
  2. Telli, 5 ils əvvəl

    1,5 stekan seker tozuna 1 stekan su bir azda limon suyu qaynayana yaxin.

    Möhtəşəm. Siz nə düşünürsünüz? Thumb up 4 Thumb down 6

       -   Reply

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR