Ağ gilas mürəbbəsi

  • Share
  • CevherShare
  • Share

Çəyirdəyi çıxarılmış gilas -1kq, şəkər -1,2 kq, limon turşusu -2q, vanilin -1q və yaxud  hil -3 q.

Mürəbbə bişirmək üçün çox ətlikli gilas sortlarından istifadə edilir. Çəyirdəyi çıxarılmış gilasın üzərinə toz şəkər əlavə edilib 3-5 saat saxlanılır. Daha sonra zəif alov üzərində 3-8 dəqiqə qaynadılıb 5-6 saat saxlanılmaqla 3 dəfəyə bişirilir. Hazır olana yaxın limon turşusu, vanilin və ya hil əlavə edilir. 1kq gilasa 1 ədəd orta irilikdə limon götürüb qabığı ilə birlikdə xırda doğranır və mürəbbə hazır olana 15 dəq qalmış əlavə edilir. Beləcə mürəbbə daha ətirli və dadlı olur. Bu zaman limon turşusu və ətirverici əlavə edilmir. Gilas mürəbbəsi qoz ləpəsi ilə də hazırlanır. Gilası tumu çıxarılıb yerinə 1/8 qoz ləpəsi qoyulur və yuxarıdakı izah edilən qaydada bişirilir.

MİLLİ MƏTBƏXİMİZ mürəbbələr



Related Listing

  • Şarlotka

    Şarlotka

    Lazım olan ərzaqlar:4 yumurta,1 stəkan şəkər tozu,1 stəkan un(mən kakao da əlavə etdim),1 ...

    2 ətraflı

  • brauni

    brauni

    Lazım olan ərzaqlar:200 qr tünd şokolad,170 qr kərə yağı,otaq temperaturunda 4 yumurta,300 ...

    2 ətraflı

  • Pendirli perajki

    Pendirli perajki

    Lazım olan ərzaqlar:3.5 stəkan un,qabartma tozu,1 çay qaşığı duz,1 yumurta ağı,1 stəkan ...

    2 ətraflı

2 Rəy

  1. sahin, 6 ils əvvəl

    cox dadli murebbedi

    Çox bəyənilib, Münasibətiniz:: Thumb up 5 Thumb down 1

       -   Reply
  2. Aysel, 1 il əvvəl

    bir azdan menim de anam bisirir

    Münasibətiniz: Thumb up 1 Thumb down 0

       -   Reply

Öz Münasibətinizi Bildirin

Qiymətləndirərək öz münasibətinizi bildirin:

Sosial Qurman

Yemək zövqü olanların və yeməkdən həzz alanların bir araya gəldiyi platformdur.

Son Əlavələr

TEQLƏR